BiH
0

"Šapni mi da ti kažem": Sjednica Općinskog vijeća Zavidovići predmet ismijavanja na internetu

Klix.ba
Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Zavidovići postala je predmet ismijavanja nakon što je na internetu objavljen video snimak na kojem se vidi da novoizabrani predsjedavajući Redžo Seferović nije u stanju voditi sjednicu bez velike pomoći općinske službenice.

U Općini Zavidovići prije nekoliko dana je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća kojom je, do izbora novog Predsjedavajućeg, predsjedavao najstariji vijećnik novog saziva Azem Horozović.

Sjednici koja je trajala više do dva sata prisustvovalo je svih 29 vijećnika, a najteži dio posla obavila je općinska službenica bez koje, sudeći prema video snimku, sjednicu uopće ne bi bilo moguće održati.

Službenica je prvo sjedila pored Horozovića i davala mu upute, a nakon što je Redžo Seferović iz A-SDA izabran za predsjedavajućeg Općinskog vijeća, službenica je doslovno preuzela posao.

Naime, Seferović je sve vrijeme doslovno ponavljao sve ono što mu je službenica šaptala, zbog čega je u kratkom roku postao predmet ismijavanja na internetu.