BiH
0

Sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH

FENA
Zgrada Vlade FBiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zgrada Vlade FBiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U sjedištu Vlade Federacije BiH, danas će biti održana redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju FBiH.

Članovi ESV-a trebaju razmatrati Program rada Vlade Federacije BiH u mandatnom periodu 2012.-2014. godine, kao i Plan rada Vlade za ovu godinu.

Na predloženom dnevnom redu je i set propisa - zakonskih, podzakonskih akata i inicijativa koje je dostavilo Federalno ministarstvo energije, rudarstva, industrije radi poboljšanja aktuelnog stanja u privredi.

Članovi ESV-a bi tako trebali razmatrati Nacrt zakona o izmjeni Zakona o izvršnom postupku (inicijativa za dopune Zakona o izvršnom postupku, Zakon o dopunama Zakona o izvršnom postupku i odredbe zakona koje se mijenjaju).

Predviđeno je i izjašnjavanje o prednacrtima: zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji BiH te zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima.

Među 11 tačaka predložnog dnevnog reda su i Nacrt zakona o upravljanju državnim kapitalom u privrednim društvima u Federaciji BiH.

Članovi ESV-a trebaju razmatrati i Prijedlog odluke o usvajanju programa utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17 „Subvencija javnim poduzećima - gospodarskim društvima u Federaciji BiH“ Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u 2012.godini, kao i Program utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17 „Subvencija javnim poduzećima - gospodarskim društvima u Federaciji BiH“ Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u 2012.godini.

Predviđeno je i razmatranje materijala Pravilnika o minimalnim tehničkim i drugim uvjetima za obavljanje registrovane djelatnosti iz oblasti prerađivačke industrije.