Vogošća
0

Sjećanje na genocid u Srebrenici

FENA
Dvodnevnim programom raznolikog sadržaja koji će biti danas i sutra upriličen u Sarajevu, JU "Kulturno-sportski centar" Vogošća u saradnji s Udruženjem "Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženjem građana "Žena Podrinja", prvi će put na taj način obilježiti sjećanje na genocid u Srebrenici, počinjen 11. jula 1995. godine.

Program će danas biti otvoren projekcijom filma "Srebrenički kenotaf" autora Harisa Prolića, a bit će nastavljen predstavljanjem knjige "Put smrti" Sadika Salimovića te bosanskog ćilima s imenima žrtava genocida, koji su izradile članice organizacije BOSFAM i Udruženja "Žena Podrinja", saopćeno je iz KSC Vogošća.

Drugi će dan započeti javnom tribinom o temi "Genocid u Srebrenici, uzroci i posljedice", na kojoj će uvodne riječi dati Smail Čekić, Amor Mašović i Kada Hotić.

Program će biti nastavljen dodjelom nagrada najuspješnijim učenicima koji su pisali radove o temi "Srebrenica jučer, danas, sutra".

Svi će se događaji održavati u kinosali JU "Kulturno-sportskog centra" u Vogošći, a bit će popraćeni i izložbom fotografija posvećenih Srebrenici.