BiH
0

Širom BiH postavljeni bilbordi s razlozima zašto glasati za žene

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
U okviru kampanje "101 razlog zašto glasati za ženu" ove sedmice počelo je postavljenje velikih bilborda na kojima su ispisane poruke kojima se javnost poziva da na predstojećim oktobarskim izborima glasa za žene.

Bilbordi će biti postavljeni u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Zvorniku, Brčkom, Bijeljini, Bihaću, Banjoj Luci, Livnu, Mostaru, Grudama i Trebinju.

Također, bit će postavljeno i 18 citylightova s istim porukama, a na radio i televizijskim stanicama svakodnevno će biti emitirane izjave poznatih ličnosti koje navode svoje razloge zašto na izborima dati glas za ženu, kazala je Feni Vedrana Frašto, glasnogovornica Fondacije "Cure", koja je partnerska organizacija u ovoj kampanji.

U okviru ove kampanje već je realizirano bezbroj radionica širom BiH, kao i uličnih akcija, ali i podijeljeno nekoliko hiljada brošura u kojima je ispisan 101 razlog zašto glasati za ženu.

Kampanju provode, osim Fondacije "Cure", Udruženje "Infohouse" i TPO Fondacija zajedno s još deset partnerskih organizacija iz cijele BiH.