BiH
0

Široki Brijeg: Uhapšen odbegli vozač kamiona koji je izazvao haos na cesti

Piše: E. F.
Ilustracija
Ilustracija
Policijski službenici iz Širokog Brijega uhapsili su tridesetsedmogodišnjeg I. N. zbog sumnje da je 8. maja u blizini Posušja skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su povrijeđene tri osobe.

Nesreća se dogodila u večernjim satima na magistralnoj cesti M6.1 u mjestu Visoka Glavica, a istragom i uz pomoć svjedoka utvrđeno je kako ju je izazvao odbjegli vozač.

Kako je za Klix.ba kazao Damir Čutura, glasnogovornik MUP-a ZHK, cestom iz smjera Posušja se u tom trenutku kretao VW Golf, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnji građanin s područja Širokog Brijega, a iza njega su se kretali teretno vozilo marke OM tip 40 kojim je upravljao I. N., te VW Passat, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnji građanin iz Širokog Brijega. S druge strane iz smjera Širokog Brijega kretao se automobil VW Golf, hrvatskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnji vozač iz Mostara.

"U jednom trenutku nepoznati vozač teretnog vozila marke OM počeo je pretjecati Golfa, pri čemu je teretno vozilo zakačilo automobil i na njemu izazvalo materijalnu štetu, te je istodobno ugrozilo vozilo koje je nailazilo iz suprotnog smjera odnosno VW Golf, hrvatskih registarskih oznaka.

Da bi izbjegao sudar s teretnim vozilom, on je svojim vozilom skrenuo na pješčano proširenje pokraj ceste, pri čemu je izgubio kontrolu nad vozilom, koje se potom vratilo na cestu, gdje se sudarilo sa Passatom“, kazao nam je Čutura.

U ovoj prometnoj nezgodi tjelesne povrede zasad neutvrđenog stepena zadobili su 52-godišnji vozač Golfa, te 37-godišnji vozač Passata i 31-godišnja suvozačica u Passatu, dok je na putničkim motornim vozilima nastala velika materijalna šteta.

Nakon izvršenih brojnih provjera policijski službenici PU Široki Brijeg utvrdili su identitet vozača teretnog vozila marke OM.

I. N. (37) je saslušan u službenim prostorijama PU Široki Bijeg te će, nakon što bude poznat stepen tjelesnih povreda stradalih, protiv njega biti podnesena odgovarajuća prijava.