BiH
100

Širanović: Ja sam organizator protesta u Tuzli, oni koji idu na plenum neka razmisle šta rade

FENA
Vođa neformalne grupe "Udar" Aldin Širanović danas je izjavio da je on jedini organizator protesta u Tuzli, iako se u medijima pojavljuju, kako kaže, razne formalne i neformalne grupe koje sebe predstavljaju kao organizatori ovih protesta.

"Oni jednostvano žele da stvore anarhiju. Ovom prilikom želim da demantujem sve te grupe. Oni se mogu sastajati i upućivati pismene prijedloge Skupštini TK-a na razmatranje, ali ne mogu se predstavljati kao organizatori protesta, niti na taj način mogu da djeluju na ostale građane", poručio je Širanović na pres-konferenciji u Tuzli.

Pozvao je "sve građane Tuzle i sve one koji idu na plenum građana da preispitaju sami sebe da li je to dobro što oni rade".

Kazao je također da ima "papir" iz MUP-a TK po kojem je on jedini organizator protesta, zajedno s Azurom Jahićem "koji je odgovorna osoba".

Ustvrdio je i da prima u posljednje vrijeme dosta prijetnji, a smatra da one dolaze od onih koji su "izgubili svoje fotelje i od onih koji se predstavljaju kao organizatori".

Kazao je da put onih koji se sada predstavljaju kao organizatori "nije put kojim je on od početka želio da ide".

"Naš cilj je ispunjen. Vlada Tuzlanskog kantona je pala", naglasio je Širanović, istaknuvši da sad treba prije svega predstaviti ekspertnu vladu koja će biti sastavljena od nestranačkih i nekorumpiranih osoba.

"Želimo profesionalne ljude na vlasti, ljude sa strukom, koji znaju šta rade i koji mogu izvući ovaj kanton iz krize", poručio je Širanović, zaključivši da će nastaviti svoju borbu.