BiH
3

Širanović i "Udar" ponovo pozivaju na blokadu Skupštine TK

Klix.ba
Aldin Širanović na protestima ispred zgrade Vlade TK
Aldin Širanović na protestima ispred zgrade Vlade TK
Neformalna grupa Udar čiji je osnivač Aldin Širanović zajedno sa porodicom napustio su BiH zbog, kako je naveo u svom obrazloženju, svakodnevnih prijetnji likvidacijom, ponovo poziva na masovne demonstracije u Tuzli.

Kako su naveli u saopćenju na svojoj stranici, ovo je posljednje upozorenje.

"Pokret Udar poziva sve građana na masovne demonstracije u srijedu, 26. marta 2014. godine, ispred Kantonalnog suda u Tuzli. Očekujemo dolazak oko 1.000 građana jer je već dogovoreno sa sindikatima pet firmi. Ovim putem pozivamo i ostale pokrete da se pridruže, da se skinu SDA, SDP, SDS, BPS, Narodna stranka Radom za boljitak, HDZ 1990, A-SDA, SNSD i HDZ te svi nezavisni kandidati iz kantonalne vlasti i otjeraju sa svojih sjedišta. Okupljanje ispred Suda a nakon toga krećemo prema Skupštini Tuzlanskog kantona (TK) po sve ili ništa", naveli su u saopćenju.

Dodaju da će blokirati Skupštinu TK i zatražiti ostavke svih zastupnika napismeno jer su, kako su naveli, imali dovoljno vremena da nešto učine a nisu ništa uradili.

Širanović se nakon demontracija od 5. do 7. februara nije pojavljivao na sastancima Plenuma građanki i građana TK. Za razliku od Almira Arnauta, koji je također bio inicijator protesta 5. februara, Aldin Širanović nije nominovan za bili kakvu poziciju u budućoj izvršnoj vlasti u Tuzlanskom kantonu.