BiH
184

Širanović: Četiri političara stoje iza Plenuma TK, otići ću i reći im ko su

Piše: D. Brkić
Pred pedesetak građana u kristalnoj sali Hotela Tuzla, Aldin Širanović, vođa neformalne grupe Udar, održao je radni sastanak na kojem se diskutovalo o aktuelnoj situaciji u Tuzlanskom kantonu i daljim koracima koji će se preduzeti.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Širanović je na početku diskusije rekao kako neće ići na sjednice Plenuma građanki i građana TK jer takvo okupljanje, kako je rekao, ima političku pozadinu. No, kako je odmicalo vrijeme Širanović je rekao kako će ipak otići na naredno zasjedanje Plenuma.

"Iza Plenuma TK stoje četiri političara. Otići ću i reći im o kome je riječ. Nakon svega kroz šta smo prošli oni hoće da dobiju legitimitet, iako tamo ima ljudi koji uopšte nisu bili na protestima. Dodatnim zahtjevima prema Skupštini TK oni samo komplikuju aktuelnu situaciju“, rekao je Širanović.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

U jednom trenutku s ulaza u kristalnu salu jedna žena mu je dobacila kako se, kako je navela, prodao Mirnesu Ajanoviću, nakon čega je izašla van. Širanović njene optužbe nije komentarisao. Također, i predsjednik Sindikata "Polihema“ Enes Tanović poručio je Širanoviću da se odmakne od Mirnesa Ajanovića, ali i pojedinim članovima Plenuma TK da se odmaknu od Jasmina Imamovića.

"Političari su nas zavadili. Vidjeli su našu snagu i sada nas cijepaju na grupe. Moramo se ujediniti i izboriti se do kraja“, rekao je Tanović.

Širanović je predlagao da se političarima treba odrediti plaća u visini dvije prosječne plaće čime bi se uštedjelo, kako je rekao, 150 miliona KM. Tim sredstvima, prema Širanovićevim riječima, moglo bi se zaposliti 25.000 građana.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Širanović je rekao kako će se u srijedu ponovo priključiti protestima obespravljenih radnika tuzlanskih preduzeća, a usvojene zahtjeve s radnog sastanka dostavit će Kolegiju Skupštine TK.