BiH
0

SIPA uhapsila tri osobe zbog organizovanog kriminala

SRNA
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas su uhapsili tri osobe u okviru akcije "Vozač" i pretresli objekte na više lokacija na području Ugljevika, Lopara i Bijeljine.

Uhapšene su osobe čiji su inicijali V.T, J.A. i G.S. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama i krijumčarenjem ljudi.

Akcija je provedena po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopšteno je iz SIPA-e.

U okviru današnjih pretresa objekata, vozila i ljudi pronađeni su i privremeno izuzeti mobilni telefoni, sim-kartice i jedna automatska puška, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhapšeni su privedeni u službene prostorije Regionalne kancelarije SIPA-e u Tuzli, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada.

Kao rezultat razmjene obavještajnih podataka u ovom predmetu, pripadnici MUP-a Hrvatske početkom oktobra uhapsili su dvije osobe zbog krijumčarenja ljudi.