BiH
0

SIPA primila prijavu protiv Prskala

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (Sipa) zaprimila je danas prijavu Vijeća zaposlenika Javnog preduzeća "Parkovi" Mostar, protiv bivšeg direktora te firme Ivice Prskala, rečeno je Srni u ovoj policijskoj agenciji.

Portparol SIPA-e Željka Kujundžija rekla je da se prijava odnosi na eventualne nezakonitosti u poslovanju mostarskih "Parkova", napomenuvši da će biti analizirana, nakon čega će biti odlučeno o daljim postupcima.

Vijeće zaposlenika mostarskog Javnog preduzeća "Parkovi" podnijelo je u utorak, 10. avgusta, SIPA-i prijavu protiv Prskala, koji je osumnjičen da je od 1996. do 2003. godine različitim malverzacijama i korupcionim radnjama, na protivzakonit način pronevjerio i stekao više od 18.000.000 KM.

Prskalo je juče izjavio da su navodi u kojima se tereti da je oštetio mostarske "Parkove" za višemilionski iznos notorna laž i da je to politički montiran pokušaj da se degradira pred opšte izbore u BiH.

Prijava je podnesena  i protiv pravnice Milke Muse, glavnog kantonalnog tužioca Nijaza Mehmedbašića i više nepoznatih lica iz Računovodstva ovog preduzeća.