BiH
7

SIPA pretresla još četiri lokacije u Istočnom Sarajevu, nađeni dijelovi vozila

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Istočnog Sarajeva pretresli objekte na četiri lokacije.

U nastavku prošlosedmičnih aktivnosti, kada su pretreseni objekti koje koriste osobe lišene slobode u akciji MUP-a Kantona Sarajevo, prilikom pokušaja otuđenja skupocjenog motornog vozila BMW, policijski službenici SIPA-e su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, danas pretresli objekte na još četiri lokacije.

Pretresi pokretne i nepokretne imovine izvršeni su sa ciljem prikupljanja materijalnih dokaza da su osumnjičene osobe počinile krivična djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje i teška krađa.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina dijelova rastavljenih motornih vozila, za koje se sumnja da su predmeti iz krivičnog djela teška krađa.

Navedene aktivnosti ove i prošle sedmice provedene su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i uz podršku policijskih službenika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

U zakonskom roku Sudu BiH i Tužilaštvu BiH bit će proslijeđeni odgovarajući zapisnici i izvještaji o preduzetim aktivnostima.