Prijetnje Dušanki Majkić
0

Sipa preduzela sve potrebne mjere

SRNA
Državna agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ preduzela je u okviru svojih nadležnosti sve neophodne mjere kako bi provjerila i neutralisala nedavne prijetnje upućene zamjeniku predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanki Majkić.

"Odmah po saznanju da su joj upućene prijetnje, preduzete su ove aktivnosti. Osim toga, Sipa je za Majkićevu preduzela i pojačane mjere zaštite", saopšteno je Srni iz ove policijske agencije.

Iz Sipe navode da su obim, sadržaj, te trajanje preduzetih mjera definisani Uputstvom o obimu i načinu vršenja poslova fizičkog i tehničkog osiguranja ličnosti, objekata i imovine.

"Sipa  u skladu sa memorandumima potpisanim sa ostalim policijskim agencijama u BiH, kontinuirano preduzima mjere na zaštiti vrlo važnih ličnosti (VIP ličnosti) među kojima je i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH", ističu u ovoj policijskoj agenciji.  

Dušanka Majkić dobila je, putem telefona, oko 150 prijetnji smrću tokom gostovanja u emisiji "Odgovorite narodu" u  programu Federalne televizije 25. novembra.

Majkićeva je Srni potvrdila da joj je u ovoj medijskoj kući saopšteno da je od 200 poziva, koliko je tokom emisije njoj upućeno, bilo 150 prijetnji smrću.

Tema emisije bila je obilježavanje 25. novembra, koji se u Federaciji BiH obilježava kao dan državnosti BiH. 
"Nema argumenata za toliki bijes. Zastupam interese svog naroda i to je moja obaveza. Rijetko se odazivam pozivima da gostujem u FBiH, ali ova emisija je dosta gledana i htjela sam da kažem naš stav i poručim da nije korektno da samo jedna strana svojata i određuje praznike. To mi je  išlo na živce", rekla  je ona.