BiH
0

Sindikat uposlenika Javnog RTV sistema u BiH: Branit ćemo prava uposlenih

FENA
Upravni odbor Samostalnog sindikata uposlenika Javnog RTV sistema u BiH osuđuje proizvoljnu i zlonamjernu izjavu premijera RS-a Milorada Dodika da Vlada RS-a smatra da je vrijeme za provedbu stečaja i likvidaciju BHRT-a, procesuiranje odgovornih za loš položaj te medijske kuće, te smanjenje RTV takse na tri konvertibilne marke.

Uprvani odbor Sindikata u saopćenju za medije obrazlaže da je BHRT sljedbenik nekadašnje JP RTVBiH i SOUR-a RTVSA čime baštini više od 60 godina neprekidne radio-televizijske djelatnosti u BiH.

"Odavno su Javni RTV servisi spoznali spregu kriminala i politike, pa i ovu izjavu doživljavamo na ovaj način", navodi se u saopćenju.

Upravni odbor Sindikata podsjeća da reformu Javnog RTV sistema BiH već deset godina na svojim "leđima" nose uposlenici i to zarad uskih nacionalističkih i političkih interesa, što ovaj Sindikat nikada neće prihvatiti, te upozorava da će zakonom dozvoljenim sredstvima braniti interese i prava uposlenika u Javnom RTV sistemu BiH, kaže se u saopćenju.