BiH
0

Sindikat: Načelnik Memić svoju energiju treba usmjeriti ka osiguravanju plaća

Klix.ba
Saudin Sivro
Saudin Sivro
Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH reagovao je na današnja dešavanja u Osnovnoj muzičkoj školi Ilidža, gdje je došlo do žustre rasprave između načelnika Općine Ilidža i v.d. direktorice ove obrazovne ustanove.

U saopćenju Sindikata, kojeg potpisuje predsjednik Saudin Sivro, navodi se da je trenutno najveći problem ove škole isplata januarske plaće, koju trebaju primiti svi zaposlenici, te se načelniku Senaidu Memiću sugeriše da "svoju energiju i moć utjecaja u datom slučaju treba usmjeriti prema resornom ministarstvu i Vladi Kantona Sarajevo koji ovog puta treba da ispoštuju Zakon i osiguraju da svi zaposlenici navedene škole dobiju zaslužene i zarađene plaće".

Sindikat ukazuje na loš odnos lokalne zajednice, odnosno Općine Ilidža, kao i nadležnog Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, osnivača i poslodavca - Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo) i političkih stranaka prema učenicima, prosvjetnim radnicima i ulozi koju ima jedna od najuspješnijih škola na Balkanu.

"Da su našim direktorima, načelnicima, ministrima, premijerima i inim u prvom planu djeca – učenici naših škola, ne bi ni postojali problemi poput onih u Osnovnoj muzičkoj školi Ilidža", ističe se u zaključku.