BiH
0

Sindikat metalaca BiH i zvanično u članstvu evropskog sindikata metalaca

FENA
Na Kongresu Sindikata metalaca Evrope koji je protekla dva dana održan u Lisabonu zvanično je potvrđeno članstvo Sindikata metalaca BiH (SMBiH) u toj sindikalnoj porodici.

Kongresu je prisustvovao predsjednik Sindikata metalaca BiH Ismet Bajramović koji se susreo s predsjednicima metalaca Švedske, Francuske, NOR-metala (nordijske zemlje), te kolegama iz bivše Jugoslavije.

Dogovoreno je da predstavnici sindikata metalaca iz Skandinavije i Francuske posjete Sindikat metalaca BiH. Oni su zainteresovani da pomognu projekte SMBiH koji vode izgradnji jedinstvenog sindikata na prostoru čitave BiH i da pruže podršku oko orijentacije sindikata prema politici i političkim dešavanjima u BiH.

Kongresu je prisustvovao predsjednik metalaca i rudara Republike Srpske Obrad Belenzada, kao gost i istovremeno je prisustvovao susretima s kolegama iz Švedske.

Data je puna podrška projektu "Ujedinjavanje Sindikata metalaca u BiH“, koji već podržavaju sindikalci iz Švedske, saopćila je Informativna služba Sindikata metalaca BiH.