BiH
0

Sindikalci nisu prihvatili prijedloge Vlade RS-a

SRNA
Aleksandar Džombić (Foto: SRNA)
Aleksandar Džombić (Foto: SRNA)
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je da predstavnici granskih sindikata nisu bili zadovoljni ponuđenim rješenjem i da će sa njima večeras upoznati svoje organe nakon čega će dostaviti konačan odgovor.

Premijer RS-a je ocijenio neprihvatljivim poziv predsjednika Sindikata obrazovanja nauke i kulture Stevana Milića roditeljima da sutra ne pošalju djecu na nastavu.

Predstavnici četiri granska sindikata budžetskih korisnika nisu večeras prihvatili prijedlog Vlade Republike Srpske da se nakon šest mjeseci analizira stanje budžetskih prihoda i rashoda i razmotre mogućnosti povećanja cijene rada u ovim djelatnostima.

Sindikalci nisu prihvatili ni da se u 2014. godini cijena rada u navedenim djelatnostima poveća za pet odsto u odnosu na sada važeću, kao ni da se nakon prvih šest mjeseci naredne godine razmotri mogućnost njenog dodatnog uvećanja.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da su navedeni prijedlozi sve što je Vlada i inače predložila do večeras i da su oni neprihvatljivi.