U aprilu
0

Simpozij o novim tehnologijama u sportu

Sarajevo-x.com
Olimpijski komitet BiH i Fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu (FASTO), od 16. do 18. aprila organizovat će Treći međunarodni simpozij pod nazivom "Nove tehnologije u sportu".

Program će se sastojati od niza predavanja stručnjaka iz raznih oblasti sporta sa fokusom na nove tehnologije u sportu, sportski menadžment, doping i fair-play.

Tim povodom jučer je u Olimpijskom komitetu BiH održana press konferencija na kojoj je Siniša Kisić, predsjednik OK BiH predstavio planove za ovogodišnji simpozij.

"Pozvani su eminentni predavači iz naše, ali i ostalih zemalja bivše Jugoslavije, kao i jugoistočne Evrope. Simpozij je kandidovan i Međunarodnom olimpijskom komitetu u cilju obezbjeđivanja što kvalitetnijih predavača. Po prvi put na simpoziju će učestvovati profesori sa svih fakulteta u BiH", rekao je Kisić.

Siniša Kovač, profesor Fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu najavio je da će teme seminara biti: Nove tehnologije u sportskom treningu, Poslovanje u sportu i administracija, Doping u sportu, Fair play u sportu, Žena i sport, te Sport za sve.

Kisić je jučer najavio i ostale aktivnosti OK BiH, a u ovom trenutku najaktuelniji je nastup naših takmičara na 9. evropskom zimskom olimpijskom festivalu mladih - Olimpijada mladih. Takmičenje će se održati od 14. do 21. februara u poljskom gradu Slask Beskidi.

Ispraćaj naših takmičara planiran je u petak iz Sarajeva, a u timu su: alpsko skijanje: Leon Svetlin, Maksim Kusmuk, Amra Halilović, Azra Kulović; ski trčanje: Njegoš Perišić, Mlađen Starčević, Velibor Lizdek, Mladen Plakalović; bijatlon: Đorđe Petrović, Stefan Lopatić i Tanja Karišik.