BiH
0

Silajdžić u oproštajnu posjetu primio direktoricu Svjetske banke za BiH

FENA
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas u Sarajevu u oproštajnu posjetu direktoricu Svjetske banke za BiH i koordinatoricu za jugoistočnu Evropu Orsaliju Kalantzopoulos.

Direktorica Kalantzopoulos je predstavila svoju nasljednicu Jane Armitage, koja će na funkciji direktorice zapadnobalkanskog regiona biti zadužena i za Bosnu i Hercegovinu, a na dužnost će stupiti 1. januara, saopćeno je danas iz Predsjedništva BiH.

Ona je također podnijela izvještaj o trenutnim aktivnostima Svjetske banke u BiH, naglasivši da postoje određeni problemi u vezi s implementacijom 10 miliona dolara za podršku srednjim školama.

Kako je istaknula, zainteresiranost za ta sredstva iskazala su samo četiri kantona i to Sarajevski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski i Goraždanski.

Silajdžić je zahvalio direktorici Kalantzopoulos na četverogodišnjem uspješnom angažmanu u BiH, istaknuvši da očekuje nastavak takve saradnje i s novom direktoricom zaduženom za našu zemlju.

On je kazao da je potrebno učiniti dodatne napore da sredstva namijenjena za obrazovanje ne bi propala, naglasivši da su različita mišljenja određenih struktura vlasti posljedica kompliciranog i nefunkcionalnog sistema.