BiH
0

Silajdžić razgovarao s predstavnicima posmatračke misije EU

FENA
Član Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić primio je u ponedjeljak Maryse Daviet, regionalnu šeficu Posmatračke misije Evropske unije i Mattia Lehtonena, direktora Ureda u Sarajevu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Tema razgovora je bila aktuelna situacija u Bosni i Hercegovini s fokusom na proces integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Dr. Silajdžić je naglasio da je prioritet Bosne i Hercegovine ubrzavanje reformskog procesa koji bi omogućio da Bosna i Hercegovina što prije potpiše Ugovor o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom. S tim u vezi Silajdžić je naveo da je reforma policije jedan od najvećih prioriteta i da se razgovori na tom polju moraju intenzivirati.

Marys Daviet je istakla da integracija Bosne i Hercegovine u evropske tokove nema alternativu i da je to jedinstven stav svih članica Evropske unije.

Sagovornici su se na kraju složili da rješavanje regionalnih pitanja ne može imati nikakvog odraza na reformski proces u Bosni i Hercegovini.