BiH
0

Silajdžić razgovarao s predsjednikom Uprave koncerna Drogakolinska

FENA
Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i novoizabrani član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić razgovarao je danas u Sarajevu s Robertom Ferkom, predsjednikom Uprave koncerna DrogaKolinska iz Ljubljane, saopćeno je iz tog koncerna.

Ferko je upoznao Silajdžića o početku probne proizvodnje u tvornici pašteta "Argeta" u Hadžićima, u koju je slovenska kompanija investirala oko 25 miliona eura, a čije je zvanično otvaranje planirano za kraj novembra.

Tokom susreta Ferko je pozvao Silajdžića da zajedno s najvišim predstavnikom državnog rukovodstva Slovenije svečano otvori pogon u Hadžićima.

Silajdžić je zahvalivši na pozivu istaknuo kako će ekonomija i investicije biti snažan prioritet u djelovanju Stranke za Bosnu i Hercegovinu i njegovom osobnom angažmanu u Predsjedništvu BiH.

„Svi koji svojim investicijama donose korist Bosni i Hercegovini i potiču njen privredni razvoj imat će moju svesrdnu podršku. DrogaKolinska je pokazala izgradnjom tvornice u Hadžićima da respektuje našu zemlju i njen privredni potencijal i nadam se da će to potaći i druge slovenske investitore da ulažu u BiH. Time će biti dalje unapređivani i ekonomski i ukupni odnosi između naše dvije države", naglasio je Silajdžić danas u susretu s predsjednikom Uprave DrogaKolinska Robertom Ferkom.