BiH
0

Silajdžić primio redstavnike General Electrica

FENA
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić primio je danas delegaciju multinacionalne kompanije General Electric s Jeffryjem Wienerom na čelu, saopćeno je iz Silajdžićevog ureda.

Kako se navodi, razgovarano je o potencijalnim ulaganjima ove kompanije u BiH i o širenju njenog prisustva na bh. tržištu.

Wiener je upoznao Silajdžića o namjerama General Electrica , koji je, kako se navodi u saopćenju iz Silajdžićevog ureda, prije svega, zainteresirana za ulaganja u hidroenergetske projekte i instaliranje vjetro - elektrana.

“Mi smo u kontaktu s kompanijom Intrade Energija kojoj dajemo podršku u razvoju energetskih projekata” rekao je Wiener, te je istakao da tehnologije s kojima General Electric radi predstavlja najnovija dostignuća, a posebna pažnja se poklanja zaštiti prirodne okoline radi zaštite lokalne zajednice.

Silajdžić je podsjetio predstavnike General Electrica da Bosna i Hercegovina ima velike eneregetske potencijale, te da je došlo vrijeme da se konkretno radi na određenim projektima.