BiH
0

Silajdžić primio delegaciju sindikata i boraca Energoinvesta

Sarajevo-x.com
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić primio je danas delegaciju sindikata i boraca Energoinvesta na čelu sa predsjednikom Jedinstvene organizacije boraca Energoinvesta Muharemom Hamzićem. Sastanku je prisustvovao i Melez Bajro, predsjednik Granskog sindikata metalaca Kantona Sarajevo.

Razgovarano je o novonastaloj situaciji u i oko Energoinvesta, imenovanju v.d. direktora i medijskoj kampanji koja se vodi protiv ove firme. Kako su rekli predstavnici sindikata i boraca, zbog novonastale situacije Energoinvest trpi ogromne gubitke, a narušava se i ugled firme.

"U posljednjih nekoliko godina naša firma je stala na noge, radnici imaju redovne plaće, a u očekuju se i novi poslovi u iznosu od 400 miliona KM,“ rekao je Hamzić.

"Ovo je prvi put u historiji firme da se imenuje vršilac dužnosti direktora, što stvara lošu sliku o Energoinvestu. Mi čvrsto stojimo iza sadašnjeg rukovodstva, a bitno je naglasiti da je u potpunosti ispoštovana i zakonska procedura oko imenovanja direktora", dodaje Hamzić.