BiH
0

Silajdžić i Kourkoulas razgovarali o reformi policije

FENA
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić razgovarao je s Dimitrisom Kourkoulasom, šefom Delegacije Evropske komisije, o nastavku reformskog procesa u BiH.

Na sastanku je postignut zajednički stav da reforma policije predstavlja prioritet svih reformi, te je najbitniji uvjet za potpisivanje Sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju.

Šef Delegacije Evropske komisije, još jednom je ponovio stav Evropske unije da ukoliko se dogovor o reformi policije ne postigne do kraja mjeseca, potpisivanje Sporazuma bit će odgođeno za godinu dana.

Silajdžić i ovom prilikom je potvrdio opredijeljenost BiH za put ka EU i evroatlantskim integracijama, te naglasio potrebu poštivanja evropskih principa u reformi policije. Posebno je naglasio neophodnost podrške međunarodne zajednice u tom procesu.

Na kraju susreta šef Delegacije Evropske komisije u BiH je naglasio da je BiH mjesto u obitelji evropskih zemalja, te da će nastaviti pružati podršku razvoju i evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.