Prvi put u BiH
0

Sigurnosne agencije BiH osiguravaju štampanje i distribuciju glasačkih listića

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Prvi put u Bosni i Hercegovini njene sigurnosne agencije osiguravat će proces štampanja i pakovanja glasačkih listića, kao i distribuiranje izbornog materijala.

Zaključeno je to danas na sastanku predstavnika Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) s predstavnicima institucija nadležnih za sigurnost u BiH - Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije BiH, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Federalne uprave policije, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

Rečeno je da će se sigurnost izbora nadgledati Odbor za sigurnost izbora koji će činiti predstavnici svih sigurnosnih agencija u BiH i CIK-a BiH.

  • Centralna izborna komisija BiH poduzima sve radnje neophodne da bi sigurnost izbornog procesa bila na najvišem nivou. Uključenje sigurnosnih agencija u proces štampanja i pakovanja glasačkih listića pruža dodatnu sigurnost u kompletan izborni proces i izuzetno smo zadovoljni spremnošću svih agencija da daju svoj maksimum u ovaj proces - riječi su Irene Hadžiabdić, predsjednice CIK-a BiH.