Obdanište 'Pčelica'
0

Šetnja mališana s porukama mira

Sarajevo-x.com
Foto: Gugu.ba
Foto: Gugu.ba
Mališani iz dječijeg obdaništa "Pčelica", prošetali su se zajedno sa svojim vaspitačima ulicama Sarajeva, noseći male transparente na kojima su bile ispisane poruke mira.

U Kantonu Sarajevu se od 5. do 11. oktobra već tradicionalno obilježava manifestacija 'Dječija nedjelja u okviru koje se održavaju sportska takmičenja, edukativne radionice, pozorišne predstave, interaktivne igre, diskusije i niz drugih aktivnosti.

Upravo povodom obilježavanja 'Nedjelje djece', obdanište 'Pčelica' je i organiziralo šetnju s porukama mira, piše Gugu.ba.

Tokom čitave sedmice djeca su u obdaništu učila nešto više o Pravima djeteta, crtali su radove na tu temu, te razmišljali i iskazivali svoju kreativnost u tom smjeru.

Foto: Gugu.ba
Foto: Gugu.ba

"Al' kad se kockice slože sve jasno i čisto, druga mi je boja kože, sve je ostalo isto", jedna je od poruka mira koju su nosili mališani šetajući ulicama Sarajeva.

Veliku pomoć pri učenju o Pravima djeteta, te organizaciji ovog zanimljivog događaja i izradi transparenata, mališanima su pružili kako vaspitači tako i njihovi roditelji.

Foto: Gugu.ba
Foto: Gugu.ba