BiH
1

Sestre Dogandžić nakit prave "izmišljenom tehnikom"

Piše: M. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
Vanja Doganđić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Studenti Univerziteta u Sarajevu izložili su danas svoje kreativne radove na Studentskom bazaru ispred BBI centra. Ovo je bila prilika za sve mlade da pokažu svoja umijeća, ono čime se bave pored fakulteta, te zarade nešto novca.

Samira Karasalihović-Ademović, studentica fizike na Prirodno-matematičkom fakultet u Sarajevu ručno pravi unikatne predmete. Na njenom štandu se može naći mnogo stvari koje mogu biti idealan poklon.

"Pravim ono što volim, a to su unikatni broševi i prstenovi, aplikacije za laptop po želji i veličini, kao i fotografije po želji. Tu su i unikatne bilježnice, domaće kiflice s piletinom i jabukom od heljdinog brašna, unikatne čestitke, te unikatni heklani suncobrani za dame, svadbe i dječija kolica. Ovo je izuzetna prilika da zalažemo svoje radove i radimo ono što volimo uz fakultet", rekla je Karasalihović-Ademović.

Svoj štand danas u imale i sestre Dogandžić. Na njemu se nalazi unikatni i neobičan nakit koji mogu nositi odvažne osobe.

"Nakit pravimo duže vrijeme, ali smo ga ranije pravile samo za sebe. S prodajom smo počele prije dvije godine i sada imamo redovne mušterije. To je nakit koji nije svakidašnji i radimo ga posebnom tehnikom koju zovemo 'izmišljena tehnika'. Studentski bazar je super ideja jer se mladi ljudi prije svega druže i mislim da bi trebalo biti više ovakvih manifestacija gdje se možemo predstaviti", rekla je za Klix.ba Vanja Dogandžić.

Na današnjem Bazaru predstavilo se 45 studenata. koji su poručili: "Dođite, kupite, zabavite se i družite se!"