Podvgnut lječničkom pregledu
0

Šešelj iz bolnice vraćen u pritvorsku jedinicu

SRNA
Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj vraćen je u poslijepodnevnim časovima u Pritvorsku jedinicu u Ševeningenu iz bolnice u kojoj je danas proveo nekoliko sati kako bi bio podvrgnut ranije zakazanom pregledu, rekla je Srni portparol Tribunala Nerma Jelačić.

Ona je ponovila da Šešelj nije iz urgentnih razloga prebačen u bolnicu koja se nalazi van Pritvorske jedinice, nego zbog procedure koja je ranije bila zakazana.

"O detaljima tretmana kome je bio podvrgnut nažalost ne mogu govoriti, jer optuženi i dalje odbija da da saglasnost da iznesemo u javnost njegov zdravstveni karton, a koju čekamo od januara", navela je Jelačićeva.

Vojislav Šešelj je od početka godine više puta bio prebacivan iz pritvora u bolnicu, a 12. januara mu je ugrađen pejsmejker. 	 

Haški tribunal podigao je optužnicu protiv Šešelja u januaru 2003. za ratne zločine na području Hrvatske, BiH i Vojvodine, a on se dobrovoljno predao u februaru iste godine. Suđenje mu je počelo u novembru 2007. godine, a iznošenje završnih reči trebalo bi da počne 5. marta, poslije čega bi sudsko vijeće trebalo da donese presudu. 

Šešelju, koji je u Tribunalu od marta 2003. godine, sudi se od jeseni 2007. godine po optužnici za zločine nad Hrvatima i muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH od 1991. do 1993. godine.