Posipanje pepelom
0

SES uklanja bilboarde sa zelenih površina

Klix.ba
Bilboard SES-a u Sarajevu
Bilboard SES-a u Sarajevu
Stranka za evropsko Sarajevo objavila je danas da su donijeli odluku da od ponedjeljka počnu skidati bilboarde koje su prethodnih dana, u okviru predizborne kampanje, postavili na zelenim površinama u glavnom gradu BiH i koji su predstavljali vrhunac uzurpacije javnog prostora tokom predizborne kampanje.

"Mi nismo donijeli ovu odluku zbog sankcija, jer nikome nije došao nalog za skidanje", kažu iz SES-a.

Kao razlog zbog kojeg su, svjesno kršeći Zakon o komunalnoj čistoći, počeli postavljati ove bilboarde na zelenim površinama ističu da su u prvoj sedmici predizborne kampanje vidjeli da to rade i neke druge stranke.

Iako iz SES-a ne kažu na koje stranke konkretno misle i gdje su to vidjeli njihove biloboarde, tvrde da su iz revolta htjeli pokazati da "to može svako uraditi", ali da "samo mi koji volimo ovaj grad to sami uklanjamo".

Iz Stranke za evropsko Sarajevo nas uvjeravaju da imaju pet postavljenih bilboarda na zelenoj površini bez dozvole.

"Napominjemo da naši bilboardi na zelenim površinama stoje samo pet-šest dana i da to nije dio naše kampanje, jer nije lijepo da u našem evropskom Sarajevu budu uzurpirane zelene površine. Stranka za evropsko Sarajevo je sebi osigurala najveći broj legalnih bilboarda u gradu. Ne želimo da radimo nelegalne stvari kao što se do sada radilo, ne želimo našim građanima oduzimati zelenu površinu koja pripada njima, mi ne želimo da budemo kao i drugi", kažu iz stranke čiji su potezi proteklih dana izazvali burne reakcije javnosti.