BiH
0

Šepić primio delegaciju Kraljevine Malezije

FENA
Zamjenik ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Senad Šepić razgovarao je danas u Sarajevu sa malezijskim princom Tuanku Syedom Sirajuddinom Jamalullom koji predvodi delegaciju Kraljevine Malezije u službenoj posjeti našoj zemlji.

Šepić se zahvalio narodu Kraljevine Malezije na dosadašnjoj pruženoj pomoći našoj zemlji, posebno istaknuvši programe iz oblasti obrazovanja kao što su: razmjene studenata, razmjene profesora, te otvorena mogućnost studiranja u Maleziji za građane Bosne i Hercegovine.

"Za nas je impresivna činjenica kako ste vi uspjeli razviti svoju zemlju putem obrazovanja i za Bosnu i Hercegovinu je najveća pomoć koju neko može pružiti, da dobije obrazovane građane", rekao je Šepić.

Princ Tuanku Syed Sirajuddin Jamalulla se zahvalio na prijemu i istaknuo da je Malezija spremna za nastavak prijateljstva i partnerstva sa Bosnom i Hercegovinom.

"Mi smo u Maleziji ponosni što možemo pomoći, što možemo razmjeniti iskustva i učiti zajedno. Malezija ima dvadeset državnih univerziteta i mi smo spremi otvoriti vrata za bh. studente", rekao je princ Jamalulla.