BiH
46

Sense: Osuđujemo blokadu rada i nasrtaj na radnike portala Klix.ba

Klix.ba
Podrška bh. medija portalu Klix.ba nakon današnjeg pretresa došla je i iz redakcije agencije Sens (South East News Service Europe)

„Osobno i u ime redakcije SENS najoštrije osuđujem način pretrersa i onemogućavanje rada redakcije portala Klix.ba. Posebno osuđujem fizičke nasrtaje predstavnika na fotoreportere ovog portala“, rekao je Zekerijah Smajić, direktor agencije Sense

Iz redakcije Sense poručeno je da bez nepristrasne pravde nema ni Bosne i Hercegovine, te osudili način na koji se "uspostavlja" pravna država.

„Ponovo javno upozoravamo da je policijski upad u redakciju portala Klix.ba i zabrana obavljanja redovnih dnevnih poslova ove redakcije, samo još jedan u nizu primjera koji potvrđuju da se nalazimo duboko u fazi 'treniranja strogoće' na način kako se to radi u totalitarnim režimima. Današnji upad policajaca i istražitelja u Klix.ba su ponovo loše vijesti po krhku bh. demokratiju u kojoj je politika očigledno vrhovni poglavar svemu postojećem u BiH pa i bh. pravosuđu“, stoji u saopštenju redakcije Sense.

Agemncija Sense daje punu podršku koleginicama i kolegama portala Klix.ba u nastojanju da izvještavaju o svim devijacijama u bh. društvu, te pozivamo sve koleginice i kolege u BiH, profesionalna udruženja i međunarodne organizacije novinara da najoštrije osude zavođenje poslušnosti u medijima putem višesatne blokade najposjećenijeg bh. portala.