Fotofiniš utrke na štiklama
0

FOTO+VIDEO / Senka Pržulj "za štiklu" ispred Dejane Samardžije

Sarajevo-x.com
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Finalna utrka je krenula silovito (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Senka Pržulj u fotofinišu utrke na štiklama pobijedila je Dejanu Samadržija bukvalno za dužinu štikle. Nakon što je utrka završena, Dejana se radovala misleći da je pobijedila, ali ju je zvanična objava pobjednice nemalo razočarala. U treće mjesto Zane Boloban pak nije bilo nikakve sumnje.

Sudije su tvrdili da je sve čisto, Dejana je smatrala da je ona pobjednica, a Senka nije imala razloga da sumnja u svoju pobjedu. Neki od sudija su čak pogledali i našu fotografiju u kojoj se vidi momenat kada obje takmičarke u ruci drže ciljnu traku.

Kako god, posjetioci utrke na štiklama održane u subotu u Sarajevu ispred BBI Centra u organizaciji kompanije "Oviesse" nisu ostali uskraćeni zanimljivih utrka i dobre zabave. Posebno oduševljen bio je muški dio publike. Nakon kvalifikacionih utrka, uslijedila je i finalna utrka, koja je donijela mnoštvo uzbuđenja i neizvjestan finiš, ali je sve ostalo u sportskom duhu.

Prvoplasirana, drugoplasirana i trećeplasirana takmičarka dobile su po 500, 300 i 200 konvertibilnih maraka, a poklone sponzora dobile su sve takmičarke kao nagradu za hrabrost koje zaista treba za trčanje u visokim potpeticama.