BiH
0

Senad Pećanin podržao proteste forumaša

Sarajevo-x.com
Proteste koji su se u organizaciji forumaša portala Sarajevo-x.com održali jučer u Sarajevu, podržao je i Senad Pećanin, direktor i novinar uglednog bosanskohercegovačkog sedmičnika BH Dani, uključivši se u diskusiju sa forumašima.

Pećanin je u svojem prvom komentaru na forumu čestitao forumašima na organizaciji subotnjeg protesta.

"Mislim da je jako važno što je do njega došlo, naročito nakon onako bezobraznih ocjena prethodnog protesta od strane Nedžada Brankovića, Semihe Borovac i Samira Silajdžića. Nisam ni ja sretan što je letjelo kamenje, ali držim licemjernim da sad vlast to nameće kao temu, a ne uzroke protesta, svoju odgovornost i sramnu nespremnost da makar iz moralnih razloga podnesu ostavke. Nažalost, bojim se da je kamenje jedino sredstvo komunikacije koje vlast razumije", napisao je direktor Dana.

Pećanin dalje smatra da je ideja o organizaciji novog protesta naredne subote izvrsna i kaže da je siguran da će biti masovniji, a to organizatoru nalaže obavezu i bolje pripreme i boljeg scenarija i bolje realizacije protesta.

Novinar BH Dana ponudio je i pomoć organizatorima protesta.

"Pratim vaš forum, ali je ovo prvi put da učestvujem u raspravi. Nekako mi se činilo poštenim da to uradim pod svojim imenom. Pozdrav i čestitke svim organizatorima protesta, kao i građanima koji su na njemu učestvovali", zaključio je Pećanin.

Pratite daljni tok dešavanja na forumu.