Dobio odobrenje za vizu
1

FOTO / Senad Hadžić nastavlja put ka Meki nakon dva mjeseca čekanja na vizu

Piše: A. Džaferović
Senad Hadžić je dobio odobrenje Vlade Saudijske Arabije za vizu za ulazak u ovu zemlju, koja će u njegov pasoš biti unesena u narednim danima, potvrdio je za portal Klix.ba Darko Zelenika, ambasador BiH u Jordanu.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Tako će Hadžić, koji od decembra prošle godine pješači iz rodnih Banovića do svetog mjesta Meke, moći nastaviti svoj, kako ga naziva, put svjetlosti.

Podsjetimo, on je do sada pješice prešao oko 5.000 kilometara kako bi u oktobru obavio svetu muslimansku dužnost. Nakon što je prepješačio Srbiju, Bugarsku, Tursku, ratom zahvaćenu Siriju i Jordan, Senad se na granici sa Saudijskom Arabijom zadržao više od dva mjeseca zbog problema u vezi sa dobijanjem vize.

Uz pomoć Ambasade BiH u Jordanu i ambasadora Darka Zelenike, Hadžić će za nekoliko dana moći nastaviti svoj sveti pohod.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Kako nam je Zelenika kazao, Senad je prije dva dana došao u Amman u društvu Alena Golaća, koji mu pomaže, kako bi konačno riješio administrativne prepreke za ulazak u Saudijsku Arabiju.

"Mi smo i prije toga sa njim bili u kontaktu sve vrijeme, a prije dva dana smo se i vidjeli u Ammanu. Senad je izuzetno motiviran i posvećen svom putu izvršenja hadža. Sretan je što će moći nastaviti do svog cilja", kazao je Zelenika za Klix.ba.