BiH
0

Senad Avdić prijavio policiji Zijada Turkovića

FENA
Senad Avdić
Senad Avdić
Glavni i odgovorni urednik nedjeljnika "Slobodna Bosna" Senad Avdić prijavio je danas Upravi policije Kantona Sarajevo te Upravi policije Federalnog MUP-a Zijada Turkovića iz Sarajeva.

Avdić tvrdi da se Turković, nekoliko sati nakon izlaska prošlog broja "Slobodne Bosne", dao u potjeru za njim po sarajevskim ugostiteljskim objektima i drugim mjestima za koje je Turković pretpostavljao da bi mogao naći urednika "Slobodne Bosne" ili prikupiti informacije o njegovom kretanju.

"S obzirom na to da je Zijad Turković osoba koja se u više navrata dovodila u vezu s najtežim krivičnim djelima, u cilju zaštite mojih kolega, moje porodice i mene osobno, smatram se obaveznim i odgovornim da s ovim slučajem upoznam nadležne policijske organe", kazao je Avdić u izjavi policiji.

Neposredan povod za ovakvu Turkovićevu reakciju, smatra Avdić, bio je tekst iz "Slobodne Bosne" u kojem ovaj list istražujući sudbinu dviju osoba koje su nestale u Sarajevu prije mjesec dana, Marija Tolića i Vernera Ajdarija, i u kojem je napisano da su oni, neposredno prije nestanka, viđeni u jednom sarajevskom kafiću upravo sa Zijadom Turkovićem.

Senad Avdić nije od policije tražio nikakve mjere lične zaštite, navodeći da uredništvo "Slobodne Bosne" ima puno povjerenje u legalna nadležna policijska i tužilačka tijela u Kantonu Sarajevo i Federaciji BiH te da je uvjeren da će oni, u zakonski propisanoj proceduri, preuzeti pravdu i zakon u svoje ruke, saopćilo je uredništvo "Slobodne Bosne".