BiH
0

Semir Osmanagić u Norveškoj govori o Bosanskoj piramidi Sunca

Sarajevo-x.com
Istraživanje Bosanske doline piramida je jedini projekt u Bosni i Hercegovini koji povezuje sve Bosance i Hercegovce bez obzira na naciju i vjeru, čulo se na skupovima u nekoliko gradove Norveške, a prenosi Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

“Ako sam do sada i bila skeptik, sad sam uvjerena da piramide u Bosni postoje”, jedan je od komentar je iz norveškog grada Friedrichstata upućen osnivaču Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ Semiru Osmanagiću u punoj dvorani gradskog kulturnog centra.

Bosanci i Hercegovci i njihovi prijatelji Norvežani popunili su amfiteatar od 150 mjesta te s velikim zanimanjem pratili izlaganje o bosanskim kamenim piramidama, kamenim kuglama i gradovima koji su davno zaboravljeni od zvanične nauke, saopćeno je iz Fondacije.

Posjeta Norveškoj obuhvatila je tri grada Oslo, Friedrichstat i Sandefjord u kojima je održano nekoliko prezentacija. Jedna od njih organizirana je na Univerzitetu Blindern u Oslu, najvećoj obrazovnoj instituciji u Norveškoj. Pred oko 60-tak studenata i profesora te u prisustvu ambasadora BiH u ovoj zemlji Faika Uzunovića, Osmanagić je govorio o rezultatima trogodišnjeg istraživanja Bosanske doline piramida.

Osmanagićeva turneja po Zapadnoj Evropi u poslednjih mjesec dana obuhvata Švicarsku, Veliku Britaniju, Norvešku, Švedsku i Dansku