BiH
0

Semiha Borovac na međunarodnoj konferenciji u Krakovu

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac u petak sudjeluje u radu 7. međunarodne konferencije, u okviru ciklusa "Uloga Katoličke crkve u procesu evropskih integracija“, na poziv Papske teološke akademije u Krakovu.

Konferencija se održava 14. i 15. septembra u poljskom gradu Krakovu pod motom "Od sporazuma u Rimu do ustavnog sporazuma“, saopćeno je iz Gradske uprave.

Konferencija se održava u četiri panela, a gradonačelnica Borovac izlagat će u okviru četvrtog panela "Pogled u budućnost: godina 2020. Koji model razvoja i sigurnosti je prikladan za EU“.

Gradonačelnica će u svojoj prezentaciji ukazati na multikulturalnost života i saradnju različitih religija u Sarajevu.

Od 2000. godine ujesen svake godine Krakov postaje centar evropske debate te okuplja poznate političare, demokratske lidere i aktiviste, akademske stručnjake, crkvene autoritete, poslovne rukovodioce i medije iz cijelog svijeta.

Ova konferencija tiče se međunarodnog dijaloga o crkvi, Evropi i politici. Mitropolit Krakova Stanislav Dziwisz u četvrtak uvečer je upriličio prijem dobrodošlice za gradonačelnicu Borovac kojem je prisustvovao i ambasador Poljske u BiH Andrzej Tyskiewicz.