Jovu Benderača preuzima dužnost
0

Selman imenovao v.d. direktora dobojskog zavoda nakon hapšenja Novakovića

FENA
Džerard Selman
Džerard Selman
Ministar pravde Republike Srpske Džerard Selman postavio je Jovu Benderača za vršioca dužnosti direktora Kazneno-popravnog zavoda Doboj, nakon što su jučer uhapšeni Milorad Novaković, dosadašnji direktor tog zatvora i njegov zamjenik Mirko Blažanovića, u policijskoj akciji ''Rešetka''.

Benderač je bio šef osiguranja u KPZ-u Trebinje.

Novakoviću i Blaženoviću određen je pritvor od mjesec dana, dok je treći uhapšeni u ovoj akciji, zatvorski čuvar Dragan Radić, nakon saslušanja pušten na slobodu.

Ministar Selman je za banjalučku ATV potvrdio i da je pripremio potrebne akte o suspenziji Novakovića, a, ako bude potvrđeno da su on ili Mirko Blaženović zloupotrijebili položaj uzimajući novac od zatvorenika, kao i novac za zapošljavanje u KPZ-u, biće automatski razriješeni dužnosti.

U okviru sprovedene akcije MUPRS-a kodnog naziva „Rešetka“ Okružno tužilaštvo u Doboju ispitalo je u svojstvu osumnjičenih ukupno četiri osobe.

Novakoviću i Blaženoviću je određen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da su kao službenici u KPZ-u Doboj zloupotrijebili svoj službeni položaj počinivši krivična djela zloupotreba službenog položaja i primanje mita.

Istovremeno, saslušano je i nekoliko svjedoka koji su potvrdili da su posredovali u davanju mita radi zapošljavanja službenika u zatvoru.

Pripadnici CJB Doboj po naredbi Osnovnog suda u Doboju izvršili su jučer pretres na više lokacija u Doboju među kojima i prostorija Kazneno-popravnog zavoda radi prikupljanja dokumentacije relevantne za daljnje vođenje ovog postupka.