BiH
2

Seferu Haliloviću prijete "Ševama"

FENA
Sefer Halilović
Sefer Halilović
Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS-Sefer Halilović) će u ponedeljak obavijestiti SIPA-u o pristigloj prijetnji, putem pošte, u kojoj se predsjedniku Seferu Haliloviću prijeti terorističkom jedinicom "Ševe", saopćeno je iz te stranke.

"S obzirom da je BPS-Sefer Halilović potpuno predan da se mračna prošlost ove jedinice i njenih nalogodavaca razjasni do kraja ovakav vid pritiska na nas kao stranku nećemo dopustiti već ćemo pojačati naša traženja da se istraga zločina pripadnika ove jedinice razjasni do kraja. Pozivamo Ministarstvo sigurnosti BiH, SIPA-u, OSA-u i druga policijska tijela da učine sve, u skladu sa zakonom kako bi pripadnici Ševa koji se sumnjiče za teške zločine, poput Herende Nedžada i Šošić Dragana, bili privedeni pravdi i procesuirani", navodi se u saopćenju BPS-a.

Također, dodaje se, pozivamo Tužilaštvo BiH da napokon otvori proces protiv pripadnika ove jedinice, "jer dugogodišnja šutnja govori da bh. pravosuđe nema snagu da pokrene ove izuzetno važne procese koji će izmijeniti percepciju mnogih događaja i ličnosti".