Kongres BPS u Sarajevu
0

Sefer Halilović ponovo izabran za predsjednika

FENA
Sefer Halilović
Sefer Halilović
Sefer Halilović, predsjednik Bosanskohercegovačke patriotske stanke, koja nosi njegovo ime, ponovno je izabran za predsjednika za mandatni period 2010. - 2015. godina na Kongresu ove stranke u Sarajevu.

Odmah nakon ponovnog izbora, Halilović je izjavio: "Vodit ću Bosanskohercegovačku patriotsku stranku kao i do sada. Bit ćemo vrlo agresivni u borbi protiv nacionalizma, siromaštva, korupcije i svakog oblika nepravde u BiH".

Halilović je za ponovni predsjednički mandat izabran jednoglasno i bio je jedini kandidat za ovu dužnost nakon što su ga predložile sve regionalne i općinske stranačke organizacije u BiH.

Predsjednik Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović je bivši ratni komandant Armije Republike BiH, kojeg je Haški tribunal optužio, a zatim proglasio da nije kriv po komandnoj odgovornosti za ratne zločine počinjene u Grabovici i Uzdolu na područiju Hercegovine.

Stjepan Šiber imenovan je za jednog od četiri potpredsjednika Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović. Ovim imenovanjem učinjen je presedan, kako su rekli organizatori, jer su Šibera izabrali delegati na kongresu, a potpredsjednike stranke inače bira Glavni odbor na prijedlog stranačkog predsjednika.

U svom obraćanju delegatima Šiber, kojeg su organizatori predstavili kao veterana oslobodilačkog rata 1992-1995. godine, izjavio je da su on i generali Sefer Halilović, te Jovan Divjak, dakle musliman, Srbin i Hrvat, počeli da brane Bosnu i Hercegovinu tokom proteklog rata.

"Ne zaboravite to ni kada budete glasali na izborima", Šiberova je poruka delegatima i ostalim zvanicama i gostima današnjeg Kongresa.

Delegati su danas za stranačkog predsjednika imenovali Sefera Halilovića koji je i dosad obavljao tu dužnost.