BiH
158

Sefer Halilović obišao općine Srebrenik i Gradačac

FENA
Predsjednik BPS-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Sefer Halilović obišao je, u sklopu predizbornih aktivnosti, općine Srebrenik i Gradačac gdje ga je u oba ova bh. grada pozdravilo nekoliko stotina građana dajući mu potpunu podršku na putu ka pobjedi u utrci za člana Predsjedništva BiH, saopćeno je iz te stranke.

Halilović je ovu posjetu iskoristio da obiđe spomen-obilježje poginulim braniocima Srebrenika, da posjeti građane općine Srebrenik i Gradačac, susretne se s vodećim ljudima ovih općina, ali i posjeti čuvenu kulu Husein kapetana Gradaščevića.

"Gradaščević je naš i želimo da njegov mezar premjestimo u Bosnu. On nije bio turski vojskovođa već bosanski", poručio je predsjednik Halilović sa Gradačačke kule odakle se, kako je istakao, "državnost Bosne bolje vidi“.

"Želim poručiti onima koji 'brinu brigu o Bosni' kako je došlo vrijeme da se institucija Republike BiH vrati u punom kapacitetu. Idemo na referendum o Republici BiH, idemo na referendum o oružanim snagama, o služenju vojnog roka, idemo na ono što se zove puni obim državnosti BiH. Neka niko ne misli da ćemo ponovo čekati nekoliko stotina godina, koliki je bio vremenski razmak između Gradaščevićeve borbe za Bosnu onda i naše borbe za Bosnu danas, da bi dobili našu državu. Mi hoćemo našu državu sad, odmah, nemamo mi novih dvadeset godina na bacanje", istakao je Halilović, saopćeno je iz Sektora za komunikacije BPS-a.