BiH
0

Sedmica sigurnosti u Tvornici cementa Kakanj

FENA
S ciljem podizanja svijesti o značaju brige o zdravlju i nošenju zaštitne opreme, ove godine prvi put se u cijeloj HeidelbergCement grupaciji odvija Sedmica sigurnosti.

Kako je saopćeno iz Tvornice cementa Kakanj, briga za sigurnost i zdravlje na radnom mjestu jedan je od najvažnijih principa poslovanja HeidelbergCement grupacije i svih njenih poslovnica, jer se zaposleni smatraju najvažnijom karikom u lancu uspjeha ove kompanije.

Tim povodom, u Tvornici cementa Kakanj, kao i u njenim poslovnicama u Banjoj Luci i Sarajevu, te u kćerkama kompanijama TBG BH i TBG Beton (Hrvatska) organizirane su dodatne obuke koje se odnose na važnost nošenja zaštitne opreme i čuvanje zdravlja, ne samo za zaposlenike, nego i za radnike drugih kompanija koje pružaju usluge i izvode radove za Tvornicu cementa Kakanj.

Posebna pažnja tokom Sedmice sigurnosti posvećena je pokaznim vježbama protivpožarne zaštite, uključujući vježbu upotrebe aparata za gašenje požara, dok je uz učešće Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj glavna praktična vježba gašenja požara na više lokacija i spašavanje unesrećenog održana danas.