FUP i MC "Rajvosa"
0

Sedmica globalne sigurnosti u saobraćaju

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji s motociklističkim udruženjem MC "Rajvosa" 29. aprila u 11.30 sati u ulici Ferhadija ispred Katedrale organizira obilježavanje "Sedmice globalne sigurnosti u saobraćaju".

Članovi kluba motociklista uključit će se u saobraćaj i u vožnji dijeliti edukativne materijale iz sigurnosti saobraćaja vozačima automobila. Planirano je da motociklisti naprave krug do Čengić- Vile, nakon čega će se vratiti prema gradu, napraviti krug oko Vijećnice i doći do Katedrale.

U međuvremenu, kadeti Policijske akademije FMUP-a će u Ferhadiji i na platou ispred Katedrale građanima dijeliti edukativni materijal iz kampanje "Pazi kako voziš".

U 11.45 sati bit će održana konferencija za medije na kojoj će se predstavnicima medija obratiti Muhidin Alić, federalni ministar unutrašnjih poslova i Mirza Sijerčić, predsjednik MC "Rajvosa".

Osnovni ciljevi događaja su podrška aktivnostima federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova u borbi za spašavanje ljudskih života u saobraćaju i poruka motociklistima o nužnosti poštivanja saobraćajnih propisa.

Događaj je dio aktivnosti koje provodi FMUP, odnosno, Ekspertni tim za praćenje implementacije Akcionog plana za provođenje mjera iz dokumenta "Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja 2008.-2013.", a na osnovu Odluke Ujedinjenih nacija, gdje je posljednja sedmica aprila proglašena u cijelom svijetu za "Sedmicu globalne sigurnosti u saobraćaju", saopćeno je iz FUP-a.