U toku usvajanje pravilnika
0

Sead Lisak: Očekujemo da nas podrže i druge institucije

Sarajevo-x.com
Kos i Lisak
Kos i Lisak
Predsjednik Grupe zemalja za borbu protiv korupcije (GRECO) Drago Kos danas je u Sarajevu razgovarao sa direktorom Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Seadom Lisakom.

Tom prilikom Kos i Lisak razmijenili su informacije u vezi sa poduzetim aktivnostima u prevenciji korupcije u BiH, te budućom ulogom Agencije u borbi protiv ove vrste kriminala u našoj zemlji.

"Razmijenili smo mišljenja o tome na koji način pristupiti rješavanju problema korupcije u BiH i svesti ga na najmanju moguću mjeru. Namjera nam je da, odmah nakon što usvojimo pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Agencije, čija je izrada u toku, počnemo sa realizacijom mjera iz Akcionog plana za realizaciju Strategije za borbu protiv korupcije BiH (2009.-2014.). Očekujemo da će nas u tome podržati i druge institucija u BiH, ali i civilni sektor, te da ćemo zajedničkim nastojanjima probuditi svijest cjelokupne javnosti o problemu korupcije u našoj zemlji", ocijenio je Lisak.

Predsjednik GRECO-a izrazio je zadovoljstvo što je imenovano rukovodstvo Agencije, te je iskazao opredijeljenost za podršku u daljem radu. Naglasio je kako očekuje da će Agencija vrlo brzo postati operativna i da će biti nosilac aktivnosti u preveniranju i koordinaciji borbe protiv korupcije u BiH.