BiH
58

SDU pozvao SDP da prihvati da su izgubili povjerenje građana

FENA
Nermin Pećanac
Nermin Pećanac
Socijaldemokratska unija BiH (SDUBiH) kategorički je i u cijelosti danas u saopćenju odbila kvalifikacije Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Sarajevo upućene na rad ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermina Pećanca i MUP-a KS te su ih u SDU-u ocijenili jeftinim političkim podmetanjima.

Kako se navodi, ovakvim saopćenjem KO SDP Sarajevo pokazuje svoje ogorčenje gubitkom vlasti, a javnost pokušava zavarati da je istina ono što izađe iz "užegle kuhinje" SDP-a, a ne evidentan pomak u radu MUPKS-a.

"Braneći svog smijenjenog ministra unutrašnjih poslova koji je do kraja usložio odnose s komesarom i sa sindikatom MUPKS-a direktno utičući na sigurnost građana, SDP se gubi i zapliće u svojim sujetama i podmetanjima novoj parlamentarnoj većini u Kantonu Sarajevo", smatraju u SDUBiH.

U saopćenju navode i da dok SDP baca građanima prašinu u oči imovina njihovih stranačkih funkcionera se svakodnevno uvećava u što su se mogli uvjeriti i kod afere REKET kod koje su čelni ljudi ove stranke, podmićivanjem, mobingom, medijskom hajkom, fizičkim nasrtajima i psihološkim pritiscima, uspjeli, preko njima naklonjenih sudija, izdjejstvovati odbacivanje optužbi za organizirani kriminal, iznudu i zloupotrebu položaja.

S aferom REKET i njenim zataškavanjem, u SDU-u smatraju da je SDP izgubio svaki moralni kredibilitet da bilo kome drži lekcije, a posebno iz oblasti borbe protiv kriminala i povećanja stepena javne sigurnosti.

Stoga su iz ove partije pozvali KOSDP Sarajevo da poraz i silazak s vlasti prihvati s dostojanstvom te su im sugerirali da se politički uozbilje i prihvate činjenicu da je SDP u BiH, a posebno u Kantonu Sarajevo, za kratko vrijeme izgubio povjerenje građana, jer je svoju bahatu politiku gradio na pravnom nasilju, nepotizmu, ličnim i stranačkim interesima na štetu države.

Pozvali su i MUPKS-a da nastavi "čišćenje" Sarajeva od kriminalaca, bez obzira na to što ti kriminalci imaju podršku pojedinih političkih partija.