BiH
0

SDS: Vlast u RS-u nema hrabrosti za obračun s kriminalom

FENA
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Srpska demokratska stranka (SDS) optužila je danas vladajuće strukture u RS-u da, kako je saopćeno, nemaju hrabrosti da se upuste u obračun s organiziranim kriminalom, korupcijom i nepotizmom u redovima vlasti, "jer su glavni akteri tih pojava upravo predstavnici SNSD-a i njihovih koalicionih partnera, Demokratskog narodnog svaeza i Socijalističke partije“.

Iz ove stranke je saopćeno da je "svima jasno“ da je navodna borba protiv kriminala i korupcije, za koju se može čuti ovih dana od najviših predstavnika vlasti u RS-u, ukljujčujući i predsjednika RS-a, "samo deklarativna i ništa drugo“.

"Licemjerne su tvrdnje da se kriminal i korupcija ne nalazi u institucijama vlasti, kada je svima poznato da otvorene afere u Srbiji imaju pipke i u RS. Budite hrabri pa provjerite poslove koje ste omogućili u RS-u vlasnicima "Delte“ i "Zekstre“..., kao i one koje provode domaće firme poput "Integrala“, "Niskogradnje“, "Kaldere“ ..., kao i brojnih drugih sumljivih partnera s Kipra, čiji vlasnici su poznati samo vama", poručuje SDS vladajućim strukturama.

Ističu i da će, zakon o porijeklu imovine, koji su uputili u skupštinsku proceduru, ako ne sada, biti dio antikorupcionih zakonskih rješenja kada SDS dođe na vlast i tada će biti provjereno porijeklo imovine svih onih koji su vršili ili vrše vlast u RS-u, a njihova imovina upoređena sa prihodima na koji su državi platili porez.