Zbog debakla autoputa
0

SDS traži smjenu ministra saobraćaja RS

FENA
Srpska demokratska stranka zahtijeva od ministra saobraćaja i veza RS-a Nedeljka Čubrilovića da pokaže odgovornost i podnese ostavku zbog, kako je saopćeno, debakla ugovora sa „Strabagom“.

Ova stranka smatra da bi Čubrilovićeva ostavka bila bolja, umjesto što „već pola godine zamajava javnost ponavljanjem floskule 'Strabag se ne povlači jer nas nisu pismeno obavjestili', a od 'Strabaga' ni traga“.

U vremenu teške ekonomske krize, početak izgradnje autoputa Banja Luka - Doboj, kao što je obećao SNSD - Milorad Dodik, bio je šansa da se otvore nova radna mjesta i pomogne privreda RS. Kako se ispostavilo, koncept dijeljenja poslova bez tendera, što je bio slučaj i sa „Strabagom“, ne može dobiti podršku ozbiljnih međunarodnih finansijskih institucija i ozbiljno narušava poslovni kredibilitet RS-a.

Odgovorni za ove propuste jedini su krivci što će RS izgubiti godinu dana na sijanje lažnih obećanja, umjesto da realizuje projekte koji će pomoći da se zaposle radnici i pokrene dio privrede koji se nalazi u teškoj ekonomskoj krizi.