BiH
0

SDS: SNSD je sve nadležnosti u RS-u prenio na čovjeka koji ih je zloupotrijebio

FENA
Srpska demokratska stranka (SDS) ocijenila je danas da je "visoki“ funkcioner SNSD-a Staša Košarac "obolio od amnezije" u tolikoj mjeri da se ne sjeća ničega iz proteklih osam godina vladavine njegove stranke, pa je sasvim prirodno da se ne sjeća ni perioda prije toga.

"Upravo u to vrijeme, nijedna nadležnost Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH nije prenesena bez političke saglasnosti SNSD-a", stoji u saopćenju SDS-a.

Ta stranka je, kažu, obmanjujući narod prije osam godina, obećala da će te nadležnosti vratiti na entitetski nivo, ali i u tome su građani, kao i u svemu drugom, bezočno prevareni.

"Najveći prenos nadležnosti napravio je upravo SNSD, prenoseći sva ovlaštenja institucija RS na jednog čovjeka, koji ih je zloupotrijebio", ističe SDS.

SNSD je, kako se dodaje, i tada obećao istrebljenje kriminala i kroupcije, privredni razvoj, porast zaposlenosti, jačanje institucije i opšte socijalno blagostanje.

"Umjesto toga, nakon osam godina, dobili smo sindrom zarobljene države, u kojoj caruje kriminal i korupcija, SNSD-ovi familijarni, kumovski i lični interesi, u kojoj cvate nezakonita prodaja prirodnih bogastava, u kojoj su potpuno devastirani ekonomija, obrazovni i zdravstveni sistem, a veći dio građana doveden na nivo potpunog siromaštva i beznađa. Tu politku SNSD-a 'pokradi, prodaj i zaduži RS' dosljedno zastupa Košarac, vjerno služeći inspiratoru i organizatoru ove srpske nesreće", navodi SDS.

Isti taj Košarac godinama je, kako dodaju, rukovodio Timom za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih lica Republike Srpske, a rezultat njegovog angažmana je poražavajući učinak na otkrivanju srpskih žrtava umorenih u prošlom ratu.

I na taj način, Košarac je direktno dao doprinos u obmanjivanju javnosti i porodica koje godinama tragaju za svojim najmilijim. Za takav "doprinos“, Košarac je od "Vođe“ nagrađen funkcijom "predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH“ – navodi SDS i dodaje da „dok Košarac napreduje na SNSD-oj političkoj vrtešci, u kazamatima i dalje robijaju Srbi osuđeni retroaktivnom primjenom Krivičnog zakona BiH u Sudu BiH, koji je formiran zahvaljujući upravo glasovima SNSD-a“.