BiH
0

SDS: Sjednica zatvorena za javnost jer je riječ o članovima SNSD-a

FENA
Poslanici Srpske demokratske stranke danas su oštro kritikovali zatvaranje za javnost toka rasprave u Skupštini RS-a o Izvještaju Komisije za reviziju privatizacije u RS-u, navodeći da su oni koji su pogasili svjetla i kamere u entitetskom parlamentu pokazali svoj stvarni odnos prema pitanju revizije privatizacije u RS-u.

Dušan Stojičić, poslanik SDS-a, kazao je da je ta stranka i ranije upozoravala da se revizija privatizacije ne može provesti na konceptu rada postojeće komisije, jer je to tijelo pod kontrolom Vlade RS-a i nije nezavisno.

Njegov stranački kolega Ognjen Tadić rekao je da je procjena SDS-a da je u Izvještaju Komisije za reviziju privatizacije koji Vlada RS-a ne želi da se razmatra javno riječ o ljudima koji su članovi, funkcioneri ili su bliski SNSD-u.

“Pošto nama ne daju da se javno izjasnimo o tome, pustili smo ih da o svojim unutarstranačkim problemima razgovaraju sami”, naveo je Tadić.

Poslanici SDS-a najavili su da će se ponovo vratiti na zasjedanje Skupštine kada rasprava o ovoj tački bude okončana, ali će tražiti da se javno kaže ko je, kada i gdje zloupotrebljavao privatizaciju i ko je zbog toga kažnjen.