BiH
0

SDS podržava Prijedlog zakona o policijskim strukturama koji dolazi iz RS-a

FENA
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da predstavnici te stranke nisu u potpunosti "proučili" zakonom o policijskoj strukturi BiH koji predlažu poslanici SNSD-a i PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH, ali da u principu podržavaju inicijative koje dolaze iz RS-a.

Bosić je kazao da, ukoliko je taj zakon u skladu sa Ustavom RS-a i zaključcima Narodne skupštine RS-a po pitanju reforme policije, dobit će podršku SDS-a u Parlamentranoj skupštini BiH.

Predsjednik SDS-a je kazao da ta stranka nije ni dobila prijedlog visokog predstavnika o reformi policije i neće se o njemu ni izjašnjavati.

"Zabrinuti smo mogućim razvojem situacije poslije ovakvog naprasitog odbijanja bilo kakvih razgovora i uskoro ćemo iznijeti stavove o tom pitanju", kazao je Bosić novinarima nakon razgovora sa predsjednikom RS-a Milanakom Jelićem i predstavnicima parlamentarnih stranaka u RS-u.

Podršku prijedlogu zakona o policijskim strukturama koji su podnijeli poslanici Drago Kalabić i Branko Dokić, dao je danas i lider PDP-a Mladen Ivanić, te predsjednici Socijalističke partije Petar Đokić i DNS-a Marko Pavić.