BiH
0

SDS optužuje SNSD za "najprljaviju kampanju do sada"

FENA
Srpska demokratska stranka (SDS) saopćila je danas da želi upozoriti javnost na do sada “najprljaviju predizbornu kampanju koju je započeo režim SNSD-a prije zvaničnog početka kampanje, a koja se temelji na lažima i kupovini glasova parama pokradenim iz budžeta RS-a”.

Ova stranka navodi u saopćenju da od Centralne izborne komisije očekujemo da se aktivno uključi u “praćenje tokova ogromnih količina novca koje SNSD troši u predizbornoj kampanji”.

Poziva i da se ispita, kako se navodi, tvrdnja Milorada Dodika da će potrošiti u kampanji 20 miliona KM da bi osigurao pobjedu na predstojećim izborima.

“Svjedoci smo početka realizacije tog plana širom RS-a, a provodi se sredstvima koja su samo mali dio sume koju je aktuelna vlast pokrala iz budžeta RS-a u protekle tri godine (100 miliona KM na izgradnji tzv. Administrativnog centra RS, 30 miliona KM na radovima u opštini Srebrenica, šest miliona KM na izgradnji Palate predsjednika RS itd)”, tvrdi se u saopćenju SDS-a.

Kako dalje navode, “podmetanja, kupovina glasova i plaćanje usluga basnoslovno skupih agencija samo su još jedan dokaz da je vlast svjesna da nije ispunila ništa od obećanog, te da na osnovu rezultata svog rada ne može očekivati glasove”.

Javnost treba da zna da li je, kako se ističe, angažovanje enormno skupe agencije za prljavu kampanju, koja radi za Demokratsku stranku i Borisa Tadića, poklon iz Srbije ili je plaćena novcem SNSD-a.

“Pošto su dio pokradenog narodnog novaca preko poznatih firmi iz Laktaša iskoristili za kontrolu i kupovinu medija i time ozbiljno ugrozili demokratiju u RS, SDS će uporno insistirati na procesuiranju kriminalaca iz vlasti i vraćanju pokradenog novca”, kaže se u saopćenju.

Ukoliko Tužilašto i ostali istražni organi budu i dalje zatvarali oči pred očiglednim dokazima kojima raspolažemo i mi i oni, SDS upozorava da će snositi odgovornost “kao saučesnici, kada se za to steknu uvjeti i oživi pravna država silaskom sa vlasti Dodikovog režima”.